Muzika
15

Alternativna medicina, bend koji "liječi srce i dušu"

Piše: M. N.
Većina ljudi kada za svoju bolest ili stanje ne može pronaći lijek kod zvaničnih ljekara i terapiji koju oni propisuju okreću se alternativnim lijekovima. Taj lijek upravo nude članovi benda Alternativna medicina koji svojim tonovima, emocijama i pjesmom liječe dušu.

Bend Alternativna medicina postoji već dvije godine. Slavna petorka predvođena ženskim vokalom Deannom Dasović nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Opredijelili su se za žanr pop-rock i u svom repertoaru nude mnoge domaće i strane pjesme.

"Do sada nas je publika mogla slušati u mnogim sarajevskim klubovima i pabovima. Do sada smo snimali samo demo, a planovi za ubuduće su nam da vježbamo više, snimamo i da se uvijek lijepo družimo", rekla je Dasović za naš portal.

Uz Deannu bend čine Ammar Hadžimujić, Mirsad Kočić, Sanin Lutvić i Damir Hadžimujić. Ovu lijepu nadarenu damu pitali smo kako je sarađivati s muškom ekipom.

"Ništa ne slušaju, to sve treba mikrofonom po glavi. Šalim se. Najbolja ekipa i drago mi je da imam priliku da sarađujem sa takvim muzičarima", rekla je.

Na njihovim nastupima možete čuti obrade pjesama Negativa, Adele, Dufy, Zaz, Tijane Dapčević, Knock Outa i dr. Njihov talenat i trud prepoznala je i publika te ih svojim glasovima dovela do pobjedničkog mjesta na Hadžići Music Fest "New Wave 2013".

Sljedeći nastup Alternativna medicina imat će na otvorenju studentskog hotela "Emiran" u Nedžarićima, 23. septembra.

Više informacija o bendu potražite na zvaničnoj i Facebook stranici benda.