Vodič za provod tokom SFF-a
0

Aleksandra Radović u Domu mladih

Sarajevo-x.com
Za čitatelje našeg portala i danas donosimo pregled večernjih dešavanja u popularnim sarajevskim kafićima i klubovima.

Heineken Music Stage

Kao i prošle godine centar zabave tokom SFF-a biće Dom mladih u kojem će se održavati Heineken Music Stage na kojem će nastupiti neka od najvećih imena muzičke scene iz regije. Drugu noć SFF-a nastupiće Aleksandra Radović.

Napominjemo da je ulaz na sve programe besplatan za sve akreditirane na Sarajevo Film Festivalu, kao i za sve one koji uspiju doći do pozivnica Heineken Music Stagea. Ograničen broj ulaznica bit će pušten i u slobodnu prodaju, po cijeni od 20 KM po programu.

United Moves Festival

Richard Grey ( UK) / Swag Records Ari / Prodavnica Zvuka, dFk Hughes Srleone/ Prodavnica Zvuka, dFk Hughes

Podsječamo na festivalu će tokom dana svoje radove izlagati studenti Akademije likovnih umjetnosti. Art kino Kriterion će prikazivati kratke BH filmove.

Opera

Popularni sarajevski kafić, Opera, svake noći festivala organiziraće žive svirke koje će posjetiteljima pružiti odličnu zabavu. Drugu noć SFF-a nastupiće prijedorska electro/rock/dance grupa Dbau.

Tvornica

Novootvoreni club Tvornica, koji se nalazi na mjestu bivšeg Labirinta, ponudiće odličnu svirku i druge noći Sarajevo Film Festivala. U ovom clubu nastupiće odlični mladi sarajevski band Rigorozni.

Hacienda

Za one koji su skloniji plesnim house ritmovima Hacienda će ponuditi odličnu zabavu. Ovaj popularni club tokom SFF-a organizira Hacienda Dance Fever Festival koji će trajati od 12. do 20. augusta. Festival će ugostiti internacionalna imena i prromovirati sve žanrove plesne muzike. Organizatori će ostati dosljedni tzv. "Haciendinom zvuku", house "hitičnim" ritmovima, poznatim svim stalnim posjetiocima dok će se zabava odvijati do ranih jutarnjih sati. Svake noći s početkom u 22.15 na gornjem spratu, lounge salonu, organiziraće se press korner otvorenog tipa i druženje sa učesnicima.

Večaras će u Haciendi Raymundo Rodriguez, Mundo Music, London, UK.

The Club

U The Clubu će na programu biti "Party pod maskama ". Iz The Cluba vas pozivaju da im se pridružite i pokažete svoje umijeće maskiranja. Nastupaju The Club band, DJ Tarik i tamburaši.