Muzika
4

Aleksandra Radović rasplesala mostarsku Kosaču

Klix.ba
Pjesme pune emocija, rasplesana publika, odlična Aleksandra Radović i dobro usvirani bend, obilježili su petak večer u Kosači u Mostaru.

Aleksandra Radović podigla je na noge i rasplesala publiku u mostarskom domu Herceg Stjepan Kosača, sa svojim odličnim bendom.

Mostarski koncert otvorila je pjesmom "Da te ne volim bar", a nastavila sa "Brod budala", "U inat prošlosti", "Čuvaj moje srce", "Bivši dragi", "Čuvam te", "Sol u moru", "Ni zadnji ni prvi", "Karta za jug", "Gdje je tu ljubav"…

Ništa manje odlična bila je i mostarska publika koja jes njom, pjevala dva sata, a neki od njih i na pozornici.

Aleksandri je ovo bio drugi koncert u Mostaru, ali prvi u intimnijem prostoru, kakvog preferiraju muzičari.

"Uživala sam cijeli dan u vašem gradu, zelenilu, prekrasnom vremenu, ali, opet, nisam uspjela sve obići. Dogovorili smo se da će to biti uskoro, kada pođemo na more. Nisam baš znala kako mostarska publika prihvata nova lica, novu muziku i moram priznati da sam oduševljena .Istinski smo svi uživali i jako sam zadovoljna kako je sve prošlo", kazala je Aleksandra nakon koncerta.

HT Eronet, generalni pokrovitelj mostarskog koncerta Aleksandre Radović, pokazao je svoju društvenu odgovornosti, te nastavio kontinuitet podržavanja dobrih muzičkih događaja u Kosači, nakon Massima i Glen Miller Orchestra prošle godine.

Organizatori koncerta, su najavili nove koncertne aktivnosti.

"Razmišljamo o dva vrlo atraktivna izvođača za Mostar, ali još ne želimo otkrivati o kome se radi, dok ne završimo pregovore. No, ono što možemo najaviti su dva koncerta slavnog dvojca 2Cellos u Sarajevu, koji su dogovoreni još početkom godine, a održat će se 13. I 14. septembra u Domu mladih. Ulaznice kreću u prodaju početkom šestoga mjeseca", istakli su.