"Izborna 2018"
22

Aid Rifatbegović opjevao izbore: Ne vidim skoriji rasplet ove tužne bh. drame

Klix.ba
Umjetnik Aid Rifatbegović je pod umjetničkim imenom Aidbey objavio pjesmu "Izborna 2018" kojom je želio ukazati na stanje u koje su nas isti političari doveli prije skoro tri decenije.

"Nažalost, ne vidim skoriji rasplet ove tužne bh. drame. Prošetao sam ulicama periferije Sarajeva i mobitelom zabilježio u kakvom se stanju nalaze. Pune su smeća, asfalt po ko zna koji put prokopan, trotoari zarasli u korov.... Prošetao sam i bliže ušminkanom centru i zabilježio bilborde na kojima 'naši' odlučni predstavnici, kako budući, tako i bivši, obećavju", rekao je Rifatbegović.

Dodao je kako nema za koga glasati na izborima i istakao da će političari pred kojima je teška borba sve dati za jedan glas.

"Treba osigurati mandate, fotelje, sigurnost i prosperitet. Naravno, isključivo za sebe i svoje najbliže. Kada se prebroje glasovi, narod kao ovce - svako u svoj tor sa svojim 'saburom', iščekivanjem, nadom, patnjom, ostaje poražen kao svaki put do sad. Nažalost, očigledno spreman i naviknut na takav slijed događaja poslušno će iščekivati bolje dane. I šutjeti. Ja ne mogu i neću", rekao je.

Rifatbegović je autor čuvene "Sarajevske kocke" i bivši stručni saradnik Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, a prije ove snimio je pjesme "Kafanska" u kojoj je opjevao sastanak Izetbegovića i Dodika u "Barci" i "Nisi sam" kao podršku Fahrudinu Radončiću dok je bio u pritvoru.