Muzika
793

2Cellos priredili spektakl u sarajevskoj Skenderiji: Nakon selfija s publikom odsvirali "Prvi poljubac"

Piše: A. B.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Popularni hrvatski dvojac 2Cellos sinoć je u dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu svirao najveće hitove i izazvao veliko oduševljenje sarajevske publike. U jednoiposatnom nastupu, publika je uživala u izvedbama Stjepana Hauseara i Luke Šulića koji čine ovaj poznati hrvatski duo.

Koncert u Skenderiji počeo je u 20:30 sati i trajao do 22 sata, a početak su obilježili klasici. Uslijedio je izvođenje niza hitova, od Michaela Jacksona, Iron Maidena, AC/DC-ja, kao što su: "Thunderstruck", "You Shook me all Night Long", "Highway to Hell", a pjesme "Satisfaction" i "Fields of Gold" publiku su digle na noge. Izveli su i dvije novije pjesme, i to od Avici "Wake me up" i Rihanne "We found love".

Slavni virtuozi i sarajevska publika već imaju internu komunikaciju, s obzirom da su 2Cellos i ranije nastupali u glavnom gradu BiH i svaki od koncerata je ispunio očekivanja publike.

Na polovini koncerta na bini im se pridružio i bubnjar, što je dodatno zagrijalo atmosferu. Publika je 2Cellos jednom vratila na bis, a onda je uslijedio selfie s publikom. Na kraju koncerta popularni duo je iznenadio publiku i odsvirao pjesmu Halida Bešlića "Prvi poljubac".

Njihov spektakularni koncert bio je nastavak evropske turneje na kojoj promoviraju i aktualni album "Celloverse".