Video iz izolacije
32

Mona Muratović progovorila o gubitku majke: To je najveći bol koji jedan čovjek može doživjeti

E. Sk.
Sarajevska glumica Mona Muratović je prije nekoliko dana ostala bez majke. Dok proživljava svoje najteže dane, glumica je objavila video iz izolacije u kojem je poslala poruku svima da ostanu kod kuće, da budu odgovorni i na taj način suzbiju širenje koronavirusa.

"Pozdravljam vas sve iz moje izolacije. Prije nekoliko dana doživjela sam veliki gubitak kada je umrla moja majka. To je najveći bol koji jedan čovjek može da doživi. Osjetila sam bol za koji nisam znala da moje biće ima kapacitet da osjeti, toliko je intenzivno bilo", poručila je Muratović.

Pored tog bola, dodaje, teško je podnijeti činjenicu da svoj bol ne može podijeliti ni sa kim, osim sa svojim najbližima s kojima je u izolaciji.

"Ne mogu vam doći prijatelji,ljudi koji su uz vas cijeli život, ne može vas niko zagrliti", govori Mona.


No, svjesna je, kaže, činjenice da glumci ponekad moraju igrati komedije onda kada su najtužniji.

"Mi glumci uvijek naše intimne živote i događaje moramo doživljavati kao svojevrsnu laboratoriju na određeni način. Naučnici se sada slomiše da nađu vakcinu protiv koronavirusa, e tako i mi glumci na svaku situaciju moramo gledati kao na laboratoriju. Vrlo često nam se desi da moramo igrati komediju onda kada smo najtužniji, kada nam se srce slama, ili igrati neku dramu onda kada smo sretni", kazala je Muratović.