Kultura
1

ULUPUBIH traži nove članove i poziva primijenjene umjetnike i dizajnere da se priključe

Klix.ba
ULUPUBIH - Udruženje likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera BiH je raspisalo poziv za prijem novih članova.

Profesionalna asocijacija ULUPUBIH, sa tradicijom dugom 62 godine (postoji od 24. oktobra 1954), pozvala je primijenjene umjetnike i dizajnere da se priključe. Udruženje likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera BiH trenutno u svojim redovima ima 255 članova u sekcijama za grafički dizajn, produkt dizajn, dizajn enterijera, modni dizajn, scenografiju i kostimografiju, fotografiju, kao i primijenjenu umjetnost i teoriju.

Prijave se primaju do 20. februara 2016. godine. Treba priložiti prijavu, profesionalnu biografiju i minimalno pet radova, odnosno projekata. Više detalja o prijemu možete dobiti na e-mail [email protected] i telefon 033 200 723.

Sloboda umjetničkog stvaralaštva u sigurnom, demokratskom, modernom društvu, u kome umjetnici ravnopravno utiču na kreiranje socijalnih i kulturnih trendova i politika, vizija je našeg Udruženja. ULUPUBIH radi na unapređenju, stimulaciji i razvoju primijenjenih likovnih umjetnosti i dizajna u BiH.

Između ostalih, ciljevi Udruženja su: zaštita slobode umjetničkog stvaralaštva; adekvatna valorizacija bosansko-hercegovačke primijenjene umjetnosti i dizajna; zaštita autorskih prava; osiguranje trajnog uticaja u kreiranju kulturne politike u BiH; zastupanje ideja humanizma i mira, a protiv rasne i nacionalne mržnje itd.