Teatarski velikan
100

U Narodnom pozorištu Sarajevo obilježen dan sjećanja na Sulejmana Kupusovića

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: N. G./Klix.ba)
U foajeu Narodnog pozorišta Sarajevo upriličen je umjetnički program povodom rođendana Sulejmana Kupusovića, teatarskog velikana koji je svojim dugogodišnjim umjetničkim djelovanjem ostavio autentičan i neizbrisiv trag na području pozorišne umjetnosti.

Promovisana je knjiga Kupusovićevih kolumni koje su nastale u periodu od 2005. do 2014. godine, a brojne kolege i prijatelji sjetile su se njegovih misli i stavova.

Izdavač knjige kolumni pod nazivom "Gospodo Bosanci i ostali, debelo smo zaostali" je Kult B, a urednik i priređivač Dževdet Tuzlić koji je istakako kako je ova knjiga nastojanje da se njegovi zapisi o umjetnosti, politici, ekologiji, svakodnevici, nastajali tokom skoro 10 posljednjih godina njegovog života, ponude u širem spektru na jednom mjestu.

Osim toga je u Galeriji sjećanja Sulejman Kupusović otvorena izložba "Bezvremenski teatarski rukopis – Sulejman Kupusović".

Večeras će, u redovnom večernjem terminu (19:30 sati), na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo biti izvedena komedija "Balkanski špijun u Sarajevu" koju je režirao i adaptirao Sulejman Kupusović.