Kultura
0

U Narodnom pozorištu i u februaru bogat repertoar

FENA
Predstavom baleta "Izložba slika" Julia Marića otpočinje februarski ciklus repertoara u dvorani Kuće na Obali. Na repertoaru bit će i balet Appassionato Piacole u koreografiji Edine Papo.

Dramski hitovi "Prvi put s ocem na izbre" Abdulaha Sidrana i Sulejmana Kupusovića, "Revizor" Nikolaja Vasiljeviča Gogolja i Dritera Kasapija, "Legenda o Ali-paši" Čolakovića i Kupusovića, zasigurno zadovoljit će žeđ sarajevske publike za recentnom repertoarnom ponudom Narodnog pozorišta.

Uz redovne koncerte Sarajevske filharmonije, Opera Narodnog pozorišta Sarajevo izvest će predstave "Seviljski berberin" Rosinija, "Nikola Šubić Zrinjski" Zajca i najnoviji hit "Ljubavni napitak" Donicetija.

U februaru Drama NP gostovat će s popularnom predstavom "Legenda o Ali-paši" u Srebreniku, a u povodu manifestacije Dani povelje.

U utorak 6. februara ponovo će na repertoaru biti i muzičko-scenska priča "Jedan čovjek i jedna žena", zajednički projekt Opere, Drame i Baleta, a u režiji Nenada Pervana.

Kraj februara donosi još jednu premijeru u Narodnom pozorištu Sarajevo. U režiji gosta iz Ljubljane Zvonimira Šedlbauera bit će izvedena drama Judžina O’Nila "Dugo putovanje u noć", u kojoj glavne uloge tumače Vesna Mašić i Josip Pejaković.