Kultura
0

U Lukavcu se se održava 2. Festival kreativnog stvaralaštva

FENA
Lukavac
Lukavac
Festival kreativnog stvaralaštva koji se po drugi put održava u Lukavcu otpočeo je 31. augusta likovnom kolonijom Svatovac 2012. u organizaciji Art centra iz ovoga grada.

U trodnevnom druženju s kistom na koloniji su sudjelovali slikari iz nekoliko gradova Bosne i Hercegovine: iz Sarajeva (Damir Šabić), Bihaća (Elvis Stanivuk), Gračanice (Mersija Ibrahimović), Živinica (Samir Hodžić), Dervente (Saša Bogdan) i kao domaćini članovi lukavačkog Art centra.

Svi sadržaji koji će biti realizirani tokom Festivala rezultat su suradnje pet udruženja koja pokušavaju kreativnim djelovanjem mlade usmjeriti ka druženju i umrežavanju.

U nedostatku osmišljenih kulturnih sadržaja mladi Lukavčani pronašli su način da se zabave i kreativno izraze, na ovaj način pokazujući da se populacija mladih ipak suprotstavlja općoj letargiji u društvu.

Njihove zamisli podržali su Fabrika cementa Lukavac, Lović&Co, Turistička zajednica Tuzlanskog kantona, doo Kasim, doo Spreča, HOLZ, doo Fajol, BMG Tuzla, Stomatološka ordinacija dr. Alija Karić, Annoa, Caffe bar Milenium, Restoran Plaža, Hotel Senad od Bosne, Hotel Lukavac, Vivia..., saopćila je Bosanska medijska grupa.