Kultura
11

Sutra proglašenje pobjednika 7. Pravo ljudski film festivala

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
U ponedjeljak, 12. novembra, 2012. u 19 sati u kinu Meeting Point bit će upriličeno proglašenje najboljeg Pravo ljudski filma, te najboljeg Zumiraj prava filma za mlade. Nakon ceremonije proglašenja bit će prikazan film švicarskog reditelja Rolanda Colla Bolji život je drugdje koji prati tri priče u Švicarskoj, Bosni i na Kubi ljudi koji sanjaju o boljem životu negdje drugdje.

Nakon projekcije sa publikom u kinu će doksati Almir Šahinović, izvršni koproducent.

Sutra u 12 sati u galeriji Duplex Min Chul Kim će održati master-class i razgovarati o izazovu života slobodnog filmskog autora. U 16 sati u kinu Meeting Point program re:versus završava filmom Giacomovo ljeto Alessandra Comodina. Film prikazuje devetnaestogodišnjeg gluhonijemog Giacoma i njegovu prijateljicu Stephanie i njihov izlet u spoznaju čulima gdje nema dodirivanja a sve je koža, dah i uzdasi.

Za ljubitelje filmova koji žele pogledati i posljednje projekcije u 22 sata, u kinu Kriterion će biti prikazan film reditelja Isaki Laucesta Dupli koraci, inspiriran životom francuskog slikara i pisca Françoisa Augiérasa.

U isto vrijeme u kinu Meeting Point posljednja festivalska projekcija bit će Punk sindrom, finskih reditelja Jukke Karkkainena i J-P Passi, koji prati finski punk-rock band od anonimnosti do popularnosti, zapravo govoreći o suštini punka – priča o osobama sa intelektualnim teškoćama koje se bore protiv mainstreama.