Kultura
0

Sutra počinju 7. međunarodni književni susreti "Cum grano salis 2007"

Sarajevo-x.com
Danas je u Tuzli je održana završna konferencija za novinare povodom održavanja 7. međunarodnih književnih susreta "Cum grano salis 2007" u Tuzli koji će se održati u periodu od 6. do 9. septembra 2007. godine.

Na konferenciji za novinare učestvovali su Franjo Kovačević, predsjednik Izvršnog odbora književnih susreta, Enisa Žunić, izvršna producentica, Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle te članovi Izvršnog odbora "Cum grano salis 2007" Ernesa Mešić i Asja Redžić.

Predsjednik Izvršnog odbora ovogodišnjih književnih susreta, Franjo Kovačević je istakao kako su sve tehničke pripreme završene i da je sve spremno za početak književnih susreta. Enisa Žunić je napomenula kako su ovogodišnji književni susreti obogaćeni brojnim sadržajima i predstavljaju vrlo dobro organiziran i kvalitetan kulturni događaj.

"Pozvali smo književnike, predstavnike književnih institucija, novinare i ljubitelje pisane riječi iz cijele naše zemlje, Evrope i svijeta. Očekujemo da će se mnogi odazvati i dati svoj doprinos ovogodišnjim Sedmim književnim susretima 'Cum grano salis', posebno građani Tuzle koji su tradicionalno poznati kao izvrsni domaćini", kazala je Enisa Žunić.

Gradonačelnik Jasmin Imamović je istakao kako je održavanje ovakve književne manifestacije, izuzetna prilika za promociju pisane riječi u Tuzli.

"Tuzla je postala glavni grad romana na zapadnom Balkanu. Održavanje književnih susreta 'Cum grano salis' je odlična prilika da se promovira knjiga, promoviraju pisci i grad Tuzla kao grad mastionice i pera", naglasio je na današnjoj konferenciji za novinare, između ostalog, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Književni susreti "Cum grano salis 2007" počinju u četvrtak 6. septembra kada se očekuje dolazak u Tuzlu brojnih gostiju, a glavni sadržaji su planirani za petak i subotu, kada će biti proglašen i najbolji roman na govornom području BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske za 2006. godinu.