Kultura
0

Strogo čuvana knjiga o Harryju Potteru

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Odgovor na pitanje da li će Harry Potter u posljednjem dijelu uspješnog romana o dječaku mađioničaru "Harry Potter and the Deathly Hallows“ umrijeti, nalazi se u kamionu kompanije Barnes & Noble koji prevozi knjige iz Velike Britanije u SAD. Prijevoz je izuzetno osiguran kako radoznali ne bi dospjeli do primjerka knjige.

Sedmi i posljednji nastavak priča o Harryju Potteru daje odgovore na sva pitanja o sudbini mladog mađioničara. Prijevoz primjeraka koji vrši kompanija Barnes & Noble osiguran je na visokom nivou kako prije zvanične prodaje knjige ni jedan detalj ne bi dospio u javnost.

Zvanična distribucija knjige širom svijeta kreće u petak u ponoć. S toga je prijevoznik zadužen za transport knjiga iz Velike Britanije u SAD poduzeo sve mjere kako bi osigurao apsolutnu tajnost završetka priče o Harryju Potteru.

"Skladište smo osigurali tokom 24 sata sedam dana u sedmici“, kazao je za Reuters izvršni direktor kompanije Barnes & Noble Steve Riggo. U Britaniji će se prijevoz knjiga iz skladišta do knjižara i velikih prodajnih centara pratiti putem satelita.