Humanitarnog karaktera
283

Stand up za Sit down - Jasmin Džemidžić in memoriam u Pozorištu mladih Sarajevo

I. S.
Jasmin Džemidžić
Jasmin Džemidžić
Stand up komičari iz cijele Bosne i Hercegovine, kolege i prijatelji prerano preminulog Jasmina Džemidžića okupiće se u Pozorištu mladih na posebnoj stand up večeri - Stand up za Sit down, koja će se održati u subotu, 10. decembra u 20 sati.

Bit će to prilika da se sjetimo Jasmina Džemidžića, koji je bez obzira na svoju specifičnu životnu situaciju uvijek koristio priliku da nasmije ljude oko sebe. Njegov život zabilježen je i u dokumentarnom filmu "Sjedi da se ispričamo" Mirze i Aziza Čehe, koji je prikazan i u okviru AJB DOC festivala. Jasmin je bio autor stand up show-a "Sjedi da se ispričamo", u kojem je na šaljiv način govorio o životu osoba sa invaliditetom.

Nastupao je širom Bosne i Hercegovine kroz projekt "Sit Down comedy", u kojem je pokušao skrenuti pažnju na nepristupačnost osobama sa invaliditetom pozorištima, kinima i drugim kulturnim institucijama, ali i na festivalu stand up komedije PANČ u Ljubljani.

Njegov posljednji nastup desio se na BIS sceni Brew Imperial Society, bivšeg kina Imperijal u Sarajevu, u februaru 2020. godine, neposredno pred pandemiju koronavirusa. Bio je i dio glumačke ekipe predstave "All inclusive" Amile Terzimehić i Ene Kurtalić, koja je igrana u Pozorištu mladih u Sarajevu, a simbolično na ovu scenu Jasmin će "izaći" opet.

Stand up komičari te brojni prijatelji i kolege Jasmina Džemidžića bit će dijelom ove posebne večeri te uz specijalne muzičke goste, baš onako kako je Jasmin volio.

Sav prihod od ulaznica bit će usmjeren u humanitarne svrhe, odnosno udruženju Dajte nam šansu, koje je odabrala Jasminova porodica, a u kojem je Jasmin volontirao.

Ulaznice po cijeni od 10 KM možete kupiti od 1. decembra u Pozorištu mladih, a rezervacije su moguće odmah na [email protected] Pozivamo vas da nam se pridružite večeri prepunoj smijeha i pjesme za udruženje Dajte nam šansu u Jasminovo ime.