Kultura
0

"Sirenin san" Marije Fekete-Sullivan u Oksfordu

FENA
Marija Fekete-Sullivan
Marija Fekete-Sullivan
"Sirenin san" (The Mermaid's Dream), slikovnica Marije Fekete-Sullivan, nedavno je promovirana i na engleskom jeziku u Oksfordu u Galeriji O3, u bajkovitom zamku Oksford.

Marija Fekete-Sullivan se našla među piscima i umjetnicima iz cijelog svijeta čiji su tekstovi i umjetnički radovi ušli u postavku međunarodne izložbe u Oksfordu, u organizaciji Dana Holloway i Galerije "eight cuts". Izložba će trajati dva mjeseca, ovaj i naredni mjesec i bavit će se fenomenom bajke, koji je ne samo literarni nego i važan socijalni i kulturološki fenomen.

Po riječima spisateljice Anne Stormont 'prekrasna, čarobna priča Marije Fekete-Sullivan definitivno je jedna od onih koje se mogu čitati i govoriti naglas, a namijenjena je kako djeci tako i odraslima'.

"Bilo jednom u Galeriji’ je digitalna literarna izložba koja nudi novi način prezentiranja moderne knjige bajki i kombinira tehnologiju s djelima nekih od najzanimljivijih pisaca i umjetnika svijeta, te baca novo svjetlo na neke stare priče.

U programu uživo bili su prisutni radovi pisaca: Michele Brenton, Peter Brooks, Svetlana Grishina, Marija Fekete-Sullivan, Harriet Goodchild, Cody James and J. S. Watts; i radovi umjetnika: SARM, Katelan Foisy, Shannon Moran, and Sarah Snell-Pym.