Kultura
4

Sejtarija: Eminentni izdavači na ljetnom sajmu knjiga

FENA
Izdavačka kuća "Sejtarija" i ove godine organizirat će deseti jubilarni Sajam knjiga bh. izdavača i knjižara, koji će okupiti sve eminentne izdavače iz cijele BiH, a svaki dan sajma bit će obilježen određenom manifestacijom, promocijom aktuelnih i novih knjiga, te druženjem književnika.

Ceremonija otvaranja sajma bit će upriličena u ponedjeljak, 11. jula na Trgu Alije Izetbegovića u Sarajevu, a za posjetitelje sajam će biti otvoren do 21. jula.

Kako je danas Feni kazala Elma Sejtarija, komercijalna direktorica Izdavačke kuće "Sejtarija", osnovni cilj ljetnog sajma je promoviranje bh. izdavača i kulture.

Kako je planirano, u ponedjeljak u 19 sati sajam će otvoriti književnik Mirsad Bećirbašić, direktorica Izdavačke kuće "Sejtarija" Jasmina Sejtarija i predsjednik Udruženja knjižara i izdavača BiH Ibrahim Spahić.

Već narednog dana bit će upriličena promocija djela "Atlantida" autora Adija Krdžalića, a 15. jula bit će održana promocija djela "Izvedi me na Mjesec" autorice Alise Malićević, dok će u toku sajma neka od svojih djela promovirati izdavačke kuće "Dobra knjiga", "Buybook", "Biblioner", "Zoljić" i "Connectum".