Kultura
0

Sarajevski izdavači na sajmu INTERLIBER

FENA
Zagrebački Međunarodni sajam knjiga i učila INTERLIBER 2008. bit će održan od 12 do 16. novembra.

U okviru INTERLIBERA zajednički će se ove godine predstaviti Udruženje izdavača i knjižara BiH i Centar Skenderija, odnosno Sarajevski sajam knjiga i učila.

-Na ovogodišnjem sajmu INTERLIBER, između ostalih, bit će predstavljen regionalni projekt Danila Kiša, kao i autori i knjige koji su u prethodnoj godini proglašeni za najbolje. To su: Dževad Karahasan, Robert J.Donia, Petar Anđelović i periodična izdanja poput Sarajevskih sveski, Vizure i drugih, rekao je Ibrahim Spahić, predsjednik Udruženja izdavača i knjižara BiH, ističići značaj saradnje regionalnih sajmova knjige.

Naglasio je da će iduće godine na Sarajevski sajam knjiga i učila doći svi izdavači iz regije te da će biti razgovarano o međusobnoj saradnji, pitanju poreza na knjigu u regionu i ostalim temama koje se tiču izdavaštva.

Pojašnjavajući zašto je ulaz na INTERLIBER besplatan, a za sarajevski ulaznica je jedna marka, Suad Đindo, direktor Centra Skenderija, kaže da zagrebački sajam pomažu grad i država, što sa sarajevskim, nažalost, nije slučaj.