U kinu Meeting point
219

Sarajevo: Studenti Akademije scenskih umjetnosti predstavili omnibus "Kuhanje u žanru"

M. G.
Sinoć je u sali kina Meeting Point održana projekcija omnibus filma Kuhanje u žanru studenata druge godine Akademije scenskih umjetnosti.

Studenti Odsjeka za produkciju i menadžment u oblasti scenskih umjetnosti na ovaj način predstavili su publici svoje projekte na kojima su vrijedno radili mjesecima.

Ovo je ujedno ispitni projekat iz predmeta Produkcija projekat III pod mentorstvom profesorice Amre Bakšić Čamo. Tema je bila proces kuhanja u žanru, uzeti recept, "staviti" ga u žanr i na osnovu toga dobiti gotovo jelo.

Posjetitelji su imali priliku vidjeti različite pristupe ovoj temi kroz različite žanrove.

Sa ukupno osam filmova, studenti čiji su filmovi bili prikazani su Edna Krasnić sa filmom pod nazivom “Kako (ne) ispeći pile”, Enida Bradarić - “Nora”, Adna Prolaz – “Kamera, riba, akcija”, Miran Bečević – “Dodatak”, Azra Dževahirić – “Posljednji obrok”, Zoran Kovačević – “Bosanski lotos”, Said Smajlović – “Šta to fino miriše” i Suad Hadžimehanović – “Kulinarkomanka.ba”.

“Najzahtjevniji i najduži momenat nastanka ovog filma je bila sama ideja, ali naravno svaki projekat nosi nešto svoje, neku svoju čar, od početka do kraja i same realizacije. Uz pomoć profesora i asistenata i njihove savjete uspjela sam doći do željenog ishoda.“, odgovorila je Adna Prolaz, jedna od studentica na ovoj klasi, na pitanje kako je bilo raditi na ovom projektu.