Kultura
0

"Sarajevo kojeg više nema" 20 septembra u NP Sarajevo

FENA
Narodno pozorište Sarajevo
Narodno pozorište Sarajevo
Kulturna manifestacija "Sarajevo kojeg više nema - sačuvati od zaborava 2011“ bit će održana 20. septembra u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

U okviru centralnog dijela programa, bit će dodijeljene nagrade "Isa beg Ishaković“ za 2011. godinu u sedam kategorija.

Nagrada "Isa beg Ishaković“ najznačajnije je građansko priznanje (nevladinog sektora) koje se dodjeljuje u Sarajevu od 2007. godine.

O značaju i velikom interesovanju za ovo priznanje svjedoči dvostruko veći broj nevladinih organizacija koje su učestvovale u nominiranju kandidata za sve predviđene kategorije u ovoj godini, te jednako veliki interes javnosti, saopćeno je iz Društva Klepsidra Sarajevo.

Predsjednici Vlada Republike Slovačke i Crne Gore Iveta Radicova i Igor Lukšić, nominirani u kategoriji za međunarodni doprinos razvoju kulture i kulturne baštine grada Sarajeva, bit će specijalni gosti ovogodišnje dodjele nagrada u Sarajevu.

Posebno interesovanje je iskazano u kategoriji Sevdah 2011. u okviru koje su nominirani istinski dragulji ovog muzičkog žanra u BiH - Vanja Muhović & Diwanhanna, Damir Imamović, Mustafa Šantić, Armin Muzaferija i Aldin Kurić (Al'Dino).