"Kafa sa...": Cirkus Columbia
0

FOTO+VIDEO / Režiser Haris Pašović rasplakao Miru Furlan

Piše: A. Panjeta, Video: Jasenko Korjenić
(Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Na poslijepodnevnom dijelu programa "Kafa sa..." "Sarajevo Film Festivala" gostovala je ekipa filma "Cirkus Columbia", koji je sinoć predstavljen.

Članovi ekipe govorili su o sjajnoj atmosferi sa snimanja, a mladi glumac Boris Ler kazao je da mu je bilo toliko lijepo da je poželio da se svi vrate u Čapljinu. Režiser Danis Tanović kazao je kako mu je sinoćnja premijera najbolja u životu, a glavni razlog je što su tu bili skoro svi članovi ekipe filma, ali i ljudi čije mišljenje mu je veoma bitno.

"Najviše me brinulo da li će mlada generacija shvatiti film. Prema reakcijama i onima koji su mi poslije premijere prilazili i razgovarali sa mnom, mislim da su shvatili", kazao je Tanović.

Glumica Mira Furlan kazala je kako je sretna što je ponovo nakon rata došla na prostor sa kojim se slaže bolje nego sa svojim gradom.

"Tamo su se stvari malo zakomplicirale. Ovdje najbolje razumijem ljude, i čini mi se da je komunikacija čista i otvorena", kazala je Mira Furlan, jedna od najomiljenijih glumica sa ex-Yu prostora. Oduševljenje nije skrivao ni Miki Manojlović kojem je "Cirkus Columbia" drugi film sa Tanovićem, dok je mlada Jelena Stupljanin kazala kako je bila oduševljena što glumi sa glumcima kakvi su Miki i Mira, te da radi sa Danisom.

Kada je došao red na pitanja prisutnih, režiser Haris Pašović ustao je i kazao kako želi samo da uputi pohvalu cijeloj ekipi.

"Danis je ovdje bio i 1993. kada je jedna pogreška, u gradu u kojem bismo svi poginuli kada bi se okupili ovdje, značila smrt. Mira je u to vrijeme bila prognana i ponižena, a kada je neko jednom donio neke strane novine, na fotografiji sa protesta protiv rata vidio sam Mikija Manojlovića. Hvala vam na svemu, a tebi Danise hvala što si ostao živ", kazao je Pašović, na šta Mira Furlan nije mogla ostati ravnodušna te su se u njenim očima mogle vidjeti suze, ali se činilo da i ostalim članovima ekipe malo nedostaje da se rasplaču.