Kultura
10

Repriza komične duodrame "Pa dobro..." u Monumentu

Klix.ba
"Pa dobrooo..." je novo djelo na bh. pozorišnoj sceni čiju režiju potpisuju Irena i Ratko Orozović, a glavne uloge tumače izvanredene bh. glumice Elma Ahmetović i Alma Merunka.

"Pa dobro…" je komična duodrama koja prikazuje odnos dvije sestre Une (Alma M.), moderna, samosvjesna, solventna žena koja u svakom momentu zna šta želi i na koji način da to ostvari i Sene (Elma A.) majka dvoje djece slijepo zaljubljena u svog muža.

Dvije žene, različitih karaktera i pogleda na život, kroz humor, svojstven našem podneblju, i ironiju tragaju za istinom u životu žene, supruge, majke.

U vremenu kada i žene i muškarci, ne čuju, ne vide čak i kad čuju i vide prolazeći tako kroz život gubeći sve više ono ja u sebi "Pa dobro..." dolazi kao buđenje svijesti o samom sebi. Glavna poruka predstave je možeš biti i majka, i žena, i sestra, i prijateljica i u svim tim ulogama života ostati svoja i jaka, ona koja jesi. Slobodna i živa. Ona otvoreno govori o porodičnim i muško ženskim odnosima, i ogledalo je života u kojem se mogu prepoznati svi, ali iz njega i nešto naučiti.

Nakon pune sale i uspješne premijere predstave "Pa dobro ..." održane 24. 11. 2016. u maloj sali Jevrejske zajednice, koju je publika napustila uz smijeh citirajući dramske replike, predstava "Pa dobro..." opet se izvodi pred sarajevskom publikom 22.12. 2016. u jedinstvenom Jazz klubu Monument sa početkom u 20:30 sati te će cijena karte iznositi 5 KM.