Zenica
5

Premijera predstave "Suljo, Mujo i Fata u društvu spektakla" 21. decembra

Klix.ba
Bosansko narodno pozorište u Zenici sa East West Centrom iz Sarajeva zajedničkim snagama prezentirat će predstavu "Suljo, Mujo i Fata u društvu spektakla".

East West Centar Sarajevo i Bosansko narodno pozorište Zenica ponovo su ostvarili kooprodukcijsku saradnju u zajedničkom projektu, predstave "Suljo, Mujo i Fata u društvu spektakla", čija će premijera biti u petak 21. decembra u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, a četiri dana poslije 25. decembra sarajevska publika će imati priliku da u Narodnom pozorištu u Sarajevu pogleda premijeru ove predstave.

U toku je i snimanje kratkog filma pod nazivom "Jedan lijep film" kojeg po pripovijeci Gijoma Apolinera režira Haris Pašović. Film govori o tome kako se pomoću filma može zloupotrijebiti stvarnost, a bit će prikazan u sklopu već pomenute predstave. Produkciju filma potpisuju East West Centar i Source Production iz Sarajeva, a glumački tim čine: Enes Salković, Mugdim Avdagić, Hazim Begagić, Lana Delić, Faketa Salihbegović-Avdagić, Adis Mehanović, Lana Zablocki, Anđela Ilić i Miroljub Mijatović.

Podršku u snimanju filma pored profesionalnih glumaca dali su i članovi Dječije, omladinske i lutkarske scene, a statiraju Adnan Rešić, Derviš Dautović, Harun Helvida i Amar Hakanović.