Kultura
0

Poziv kreativcima

Klix.ba
Futura Media, u saradnji sa British Council-om i Britanskom ambasadom u Sarajevu, organizuje posjetu gospodina Chrisa Thompsona, direktora studentskih programa D&AD-a u subotu 8. 11. u 11 sati u Mediacentru Sarajevo (Kolodvorska 3).

D&AD (British Design & Art Direction) je Udruženje britanskih dizajnera, koje već 40 godina dodjeljuje profesionalne D&AD nagrade, tzv. Yellow Pencils, oskare advertisinga. Njihov pandan, D&AD Studentske nagrade, dodjeljuju se također svake godine, a svoje radove za njih prijavljuju studenti iz cijelog svijeta.

Radovi se za Studentske nagrade prijavljuju na osnovu kreativnih konkursa, koje postavljaju najveće svjetske kompanije. Ove godine ima ih 29. Chris će u Sarajevu predstaviti kreativne brifove za D&AD Studentske nagrade 2004 i objasniti kako prijaviti radove na njih. Ovo će biti prvi put da je studentima jedne zemlje došao predstaviti nagrade i uključiti ih u D&AD.

U svemu ovome mogu učestvovati svi mladi ljudi koji se bave grafičkim, produkt, web… dizajnom, fotografijom i sl. iz bilo kojeg dijela BiH. Bitno je jedino da imaju status studenta.

"Ovo je nastavak misije koju smo započeli učešćem naših mladih kreativaca na festivalu Magdalena, no Magdalena se ne može ni porediti sa D&AD nagradama", poručuju organizatori.

O D&AD nagradama možete se više informirati na www.dandad.org.