"Izgubljeni simbol"
0

Povratak Dana Browna nakon šest godina

Sarajevo-x.com
Šest godina nakon što je prepustio svom djelu da govori o njemu - književnik Dan Brown planira povratak.

Makar nakratko, kako bi promovirao svoj posljednji roman "The Lost Symbol" ("Izgubljeni simbol"), te se osvrnuo na činjenicu kako ga je "Da Vincijev kod" promijenio.

"Ne bih to mijenjao za cijeli svijet", rekao je Brown na nedavno održanoj konferenciji za medije u sjedištu Random Housea povodom izlaska njegove posljednje knjige.

"Devedeset i pet posto toga je divno. Moj život je postao mnogo uzbudljiviji. Moja iskustva su postala mnogo interesantnija, kao i ljudi koje upoznajem, rasprave koje vodim s drugima", kaže Dan Brown.

Knjiga je danas konačno ugledala svjetlo dana, a on kaže da je "zadovoljan što je taj dan konačno stigao". Njegov izdavač je za početak "Izgubljeni simbol" odlučio štampati u pet miliona primjeraka, ali nema sumnje da će zainteresovanih čitatelja njegovog novog djela biti mnogo više. Naime, "Da Vincijev kod" je prodan u 80 miliona primjeraka.

U novom Brownovom romanu njegov junak Robert Langdon se vraća sa svoje evropske avanture završene u "Da Vincijevom kodu". I ova njegova knjiga je triler, puna je zagonetki koje treba riješiti.

Zanimljivost vezana uz veliku kampanju pred izlazak njegovog novog romana dospjela je u prilog televizije NBC koja je izvijestila da je svako ko je unaprijed dobio primjerak "Izgubljenog simbola" morao potpisati ugovor o povjerljivosti, kako zaplet ne bi dospio u javnost.