Srebrenica
0

Počeo festival kratkometražnog filma

SRNA
Srebrenica
Srebrenica
U srebreničkom Kulturnom centru večeras je otvoren tradicionalni, Četvrti međunarodni festival kratkometražnog filma pod nazivom "Srebrena traka 2010", a u konkurenciji za nagrade su 23 filma iz više evropskih zemalja i Kanade.

Prve večeri festivala biće prikazano sedam filmskih ostvarenja, a prvi je prikazan film "Žena u ljubičastom" domaćeg autora Igora Drljače.

U okviru trodnevnog programa za ljubitelje filmske umjetnosti revijalno će biti prikazano i nekoliko dugometražnih filmova. Biće održano i nekoliko radionica za mlade o režiji, scenskim efektima i glumi, kao i nekoliko muzičkih sadržaja.

Večerašnjem otvaranju prisustvovali su direktor Američke razvojne agencije (USAID) za BiH Alen Rid i delegacija holandske ambasade u BiH koji su pružili finansijsku podršku za organizovanje ovog festivala.

Osim predstavnika opštine Srebrenica i nekoliko nevladinih organizacija iz ovog mjesta, gosti su bili i filmski radnici, među kojima i britanski režiser Robert Golden, te sarajevski glumci Milan Pavlović i Muamer Kasumović.

Organizator ove kulturne manifestacije je Udruženje "Prijatelji Srebrenice".