Galerija BlackBox u Sarajevu
0

Otvorena izložba španskog fotografa Alfonsa Rodrigueza

FENA
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com)
U sarajevskoj galeriji BlackBOX večeras je otvorena izložba fotografija proslavljneog španskog fotografa Alfonsa Rodrigueza, dobitnika više prestižnih nagrada i priznanja.

Izložba pod nazivom "A Portrait of Life" (Portet života) obuhvata opus od 40 fotografija nastalih od 2002. do 2011. godine, a koje svjedoče različitost i bogatstvo života i nose duboku humanu poruku.

Postavka je upriličena u sklopu programa "Fotografija godine BiH" za 2011. godinu koju je organizirao portal "Fotografija.ba".

Izložbu je u prisustvu autora i predstavnika spomenutog programa te brojne publike otvorio vlasnik Galerije i domaćin izložbe Julijan Komšić, izražavajući zadovoljstvo što je glavni grad BiH ugostio istaknutog umjetnika.

Kako je rečeno, fotografije predstavljene sarajevskoj publici dio su bogatog autorovog opusa nastalog na gotovo svim kontinentima, među kojima su i one nastale u BiH.

Autor fotografija Alfons Rodriguez ujedno je bio i predsjednik stručnog žirija u sklopu izbora fotografije godine u BiH, a radi se o saradniku magazina "National Geographic" o čijem angažmanu svjedoče brojne međunarodne nagrade.