Kultura
0

Nezapamćen interes za Sarajevo Film Festival

Klix.ba
Danas su za samo sat vremena rezervirani svi kompleti karata dostupni zainteresiranim putem web stranice Sarajevo Film Festivala.

Kako je i najavljeno, on-line rezerviranje kompleta karata za projekcije filmova na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, počelo je u subotu, drugog avgusta tačno u podne.

Na ovaj način bilo je moguće rezervirati 800 kompleta karata za kino Open Air Metalac, 130 za Open Air Vatrogasac, 120 za Narodno pozorište u Sarajevu i 90 za kino Obala Meeting point. Prema planu Direkcije SFF-a, on-line rezervacije bilo je moguće izvršiti do petog avgusta.

Iznenađujući broj posjeta internet stranici Festivala – 20.000 za 60 minuta (!) – rezultirao je time da su već drugog avgusta rezervirani svi dostupni kompleti karata, koje će vlasnici rezervacija moći podići šestog, sedmog i osmog avgusta. Nakon toga, počinje pojedinačna prodaja ulaznica.

U pojedinačnoj prodaji naći će se tako nešto više od 50 odsto ulaznica, a Direkcija SFF-a odlučila je da određen broj ulaznica ostavi za prodaju u danima projekcija, kako bi omogućila što većem broju ljubitelja filma i posjetitelja SFF-a da prate projekcije.