Akcijske scene radio sam
0

Miraj Grbić: Ponosan sam na rezultate rada u Nemogućoj misiji

FENA
Miraj Grbić
Miraj Grbić
"Iskustva sa snimanja filma su sjajna - to je top A holivudska produkcija, bilo je jako ugodno i zanimljivo raditi. Kada sam pogledao film i vidio rezultate rada, ispalo je upravo onako kako sam i želio, zbog čega sam vrlo sretan i ponosan", kazao je danas za Fenu bh. glumac Miraj Grbić, komentirajući iskustva sa snimanja velikog svjetskog hita "Nemoguća misija IV: Protokol duh" u kojem je ostvario jednu od zapaženijih uloga.

U ovom se četvrtom nastavku serijala "Nemoguća misija" Tom Cruise vraća u glavnoj ulozi Ethana Hunta, a pridružuje mu se internacionalna ekipa glumaca, uključujući Jeremyja Renera i Simona Pegga. Miraj Grbić tumači lik Bogdana.

Grbić nije želio puno pričati o svojoj ulozi u ovom ostvarenju, naglašavajući kako bi najbolje bilo da građani pogledaju film i donesu vlastiti sud.

"Mogu reći da je uloga drugačija prvenstveno jer sam igrao na dva strana jezika. Drugo, to je praktično najveći film koji sam snimio ove godine i kada dođeš u situaciju da si dio toga i dio takve ekipe, dosta se stvari promijeni. Ali isto tako, ja sam osoba koja kada radi film najbitnije mi je da se on prije svega svidi publici. Zato mi je drago da cijeli svijet može da vidi ono što si napravio, za razliku od nekih drugih projekata koji su bili više regionalnog karaktera", istaknuo je Grbić.

Naglašava da je snimanje dugo trajalo, s obzirom da je riječ o akcionom filmu, ali i da je dosta vremena utrošeno na probavanje različitih scena.

"Sve sam svoje akcijske scene radio sam. Bio sam 20-ak dana na probama u Pragu, te četiri do pet puta u Vankuveru po deset do petnaest dana, dok je cijeli film rađen oko pola godine", ističe Grbić.

Najavio je također da je već dobio određene ponude za inozemne filmove, te da je u novim pregovoroima, ali ga ugovori obavezuju da o tome zasada na smije pričati.

Četvrti serijal filma "Nemoguća misija" je sniman u Moskvi i Dubaiju, a već drugu sedmicu prvi je po zaradi na blagajnama širom svijeta.

U Sarajevu se ovo ostvarenje može pogledati u Cinema Cityju.