"Neraskidivi mostovi umjetnosti"
0

Lukavac: Otvorena četvrta izložba turističke fotografije

FENA
U četvrtak je u Galeriji hotela Lukavac otvorena četvrta izložba turističke fotografije pod nazivom "Neraskidivi mostovi umjetnosti".

Lukavčani su imali priliku pogledati 31 fotografiju s turističkim motivima umjetnika iz oko petnaest zemalja svijeta, među kojima su i dvije mlade debitantice iz Lukavca - Adela Redžić i Jasmina Bojić.

U sklopu izložbe promovirana je i knjiga poezije "Na kori integralnog hleba i olovci" autora Milana B. Popovića iz Beograda, koji zbog vremenskih uvjeta nije mogao osobno doći.

Knjigu je predstavio Mehmed Pargan, književnik i vlasnik BMG Bosanske medijske grupe Tuzla, a pjesme iz knjige recitirao je mladi glumac Aleksandar Popović.

Osim poezije i fotografija predstavljeno je i umjetničko djelo akademske slikarice iz Sarajeva Alme Telibećirević, članice Grupe Lucido. Riječ je slici iz ciklusa "Simboli naslikani pijeskom".

Događaj u Lukavcu upotpunila je i izložba umjetničkih radova i suvenira koje su na radnim terapijama kreirali i napravili članovi Udruženja građana za zaštitu mentalnog zdravlja "Tunel" iz Ključa.

Izložba fotografija bit će otvorena do prvog četvrtaka u martu.

Izložbu je organizovala Bosanska medijska grup i portal vodic.ba.

Vezani članci