Kultura
0

Konkurs za optimističnu dramu o odnosu Beograda i Sarajeva

Sarajevo-x.com
Festival MESS Sarajevo i Inicijativa mladih za ljudska prava Beograd objavili su konkurs za savremeni domaći dramski tekst na jednom od južnoslovenskih jezika koji će afirmisati optimizam nove generacije u odnosu između Beograda i Sarajeva, angažovano i kritički preispitati predrasude, sučeljavati nas sa nedavnom prošlošću, ali i nuditi nadu da su bolji odnosi između ovih gradova i sretnija budućnost cijelog regiona mogući.

Sa uvjerenjem da će ovaj konkurs u umjetničkom smislu dati novi kvalitet u razvijanju kulturne saradnje između Beograda i Sarajeva, inicijatori konkursa se obavezuju da u koprodukciji praizvedu na sljedećem festivalu ''Dani Sarajeva u Beogradu'' pobjednički tekst koji će izabrati tročlani žiri. Novčani iznos nagrade je 2.500 eura.

Kandidati su pozvani da najkasnije do 15. februara dostave svoje tekstove u štampanoj formi pod šifrom (četiri primjerka) te da u posebnoj koverti dostave rješenje šifre (šifra pod kojom su poslali rad, svoje ime i prezime, adresu boravka i kontakt telefon).

Prijave se dostavljaju na adrese: Festival MESS Sarajevo, Maršala Tita 54/I, 71000 Sarajevo i Inicijativa mladih za ljudska prava Beograd, Kondina 26/II, 11000 Beograd