Kultura
0

Koncert klavirskog "Atos Tria" 8. oktobra u Domu oružanih snaga BiH

FENA
U okviru turneje po jugoistočnoj Evropi klavirska grupa "Atos Trio" će pored Beograda, Bitolja i Zagreba nastupiti i u Sarajevu 8. oktobra u Domu Oružanih snaga BiH. Na programu bit će djela Franza Schuberta, Mauricia Kagela, Adagija te Jörga Widmanna.

Trio čine Annette von Hehn, Stefan Heinemeyer i Thomas Hoppe.

Annette von Hehn, rođena u Kielu u Njemačkoj 1978. godine, studirala je na New York Juillard School. Nakon toga je završila nagradnje studije za solistu u Berlinu. Učesnica je brojnih majstorskih kurseva kod renomiranih profesora. Osvojila je nekoliko nagrada na međunarodnim takmičenjima. Kao solist i kamerni muzičar nastupala je širom svijeta.

Čelist Stefan Heinemeyer, rođen u Berlinu 1980. , već u ranim godinama osvojio je brojne nagrade na takmičenju "Omladina muzicira" za solo violinu, ali i kamernu muziku. Započeo je studije na Universität der Künste u Berlinu, s prekidom tokom boravka u Prahi. Pohađao je majstorske kurseve Arto Norasa, Z. Nelsova, i G. Seboka. Osvojio je niz nagrada u kamernoj muzici te na raznim takmičenjima.

Thomas Hoppe, apsolvent na Juillard School od Music u New Yorku, stekao je u zadnje vrijeme visoki ugled kao odličan pijanist i pratilac. Svirao je koncerte s renomiranim violinistima, čelistima i pjevačima u brojnim poznatim koncertnim salama. Radi redovno kao staff accompanist na raznim takmičenjima.

Koncert u Sarajevu bit će realiziran u saradnji s JU "Sarajevo art".