Kultura
0

Klix.ba vam poklanja ulaznice za film "Takva su pravila"

Klix.ba
Film "Takva su pravila" hrvatskog režisera Ognjena Sviličića, a u kojem su glavne uloge ostvarili bh. glumci Emir Hadžihafizbegović i Jasna Žalica, bit će prikazan u nedjelju, 16. augusta, u okviru HT Eronet Open Air programa Sarajevo Film Festivala.

Film "Takva su pravila" je emotivna priča o ocu i majci koji gube sina jedinca, tinejdžera koji umire kao žrtva maloljetničkog nasilja u velikom gradu. On govori o problemu maloljetničkog nasilja, krizi društvenih institucija i nesretnoj priči male radničke porodice, a nastao je u hrvatskoj, makedonskoj i srbijanskoj koprodukciji.

Bh. glumac Emir Hadžihafizbegović je za ovaj film nedavno osvojio priznanje Zlatna arena za najboljeg glumca u Puli. Kako je i sam rekao, ovo je jedan od njemu dosad najtežih filmova u karijeri.

"U pitanju je film koji tretira maloljetničku delikvenciju i paradigmatičan je sa sarajevskom pričom o Denisu Mrnjavcu", kazao je Hadžihafizbegović ranije za Klix.ba i dodaje kako je kao lajtmotiv za ovaj film poslužila priča o Luki Ritzu, srednjoškolcu ubijenom u Zagrebu prije nekoliko godina.

Portal Klix.ba i SFF vam poklanjaju dva puta po dvije ulaznice za ovu projekciju. Javite nam se sa svojim podacima (ime, prezime i broj telefona) na mail [email protected] uz naznaku "Za Takva su pravila". Sretno!

Obavještavamo čitatelje i čitateljice da je nagradna igra završena. Dobitnicima čestitamo, a ostalima više sreće naredni put.