Kultura
261

Klix.ba generalni medijski internet partner SFF-a

Klix.ba
Najposjećeniji internet portal u BiH, Klix.ba, i najznačajniji filmski festival u regiji, Sarajevo Film Festival, uspostavili su međusobnu saradnju. Tako će Klix.ba biti generalni medijski internet partner jubilarnog 20. SFF-a.

Rezultat partnerskog odnosa dva prepoznatljiva bh. brenda bit će brzo i kvalitetno izvještavanje ekipe portala Klix.ba sa predstojećeg SFF-a.

Direktor Sarajevo Film Festivala, Mirsad Purivatra, kazao je da SFF sa svojim, gotovo 24 satnim programima i aktivnostima, želi osigurati medijsko praćenje u real timeu.

"Smatramo da je opredjeljenje ka čvršćoj vezi sa medijskim internet partnerima i aktivnijem korištenju društvenih mreža, neminovnost u promociji i komunikaciji događaja kao što je filmski festival. SFF želi da sarađuje sa kvalitetnim, objektivnim, proaktivnim i posjećenim internet medijima u BiH i regiji. Vjerujem da će izbor Klix.ba kao našeg generalnog medijskog internet partnera donijeti novu vrijednost u promociji Festivala i grada Sarajeva, na zadovoljstvo svih ljubitelja filma, građana Sarajeva, turista i brojnih čitatelja ovog portala", naglasio je Purivatra.

Glavni grad BiH će od od 15. do 23. augusta 2014. ponovo biti kulturno središte Evrope, a Klix.ba će svojim čitateljima s mjesta događaja donositi sve najvažnije informacije, vijesti i intervjue.

"Čast nam je biti partner najvećeg filmskog festivala u regiji i nadam se da će Klix.ba dodatno doprinijeti promociji kako festivala, tako i Sarajeva uopće. Naše novinarske i fotoreporterske ekipe će učiniti sve da publici približe sadržaje ovogodišnjeg SFF-a", kazao je generalni direktor portala Klix.ba Dario Šimić.