Sarajevo
0

Izložba "Reklame i dizajn" u Domu Oružanih snaga

Sarajevo-x.com
U okviru Sarajevske zime agencija "Bruketa&ŽinićOM" upriličit će izložbu "Reklame i dizajn" u Domu Oružanih snaga BiH od 19. februara do 5. marta 2010. godine.
Najnagrađivanija kreativna agencija u regiji prvi put će na taj način predstaviti svoj rad u Bosni i Hercegovini, nakon iznimnog uspjeha u Beogradu prošle godine. Cilj izložbe je pokretanje regionalne kulturne razmjene te potrebe da se naglasi važnost ideja u kulturnom, ali i ekonomskom životu zajednice.

Izložba crpi inspiraciju iz okruženja u kojem se odvija, u doba svjetske ekonomske krize, tvrdeći pri tom kako su ideje i kreativnost jedini stvarni kapital neke zajednice. Izložba je podijeljenja na tri dijela: ideje, vizualizacije i cjeloviti projekti, te nastoji ilustrirati proces nastanka mnogobrojnih međunarodno nagrađivanih dizajnerskih i komunikacijskih rješenja proizašlih iz ove agencije. Posebno zanimljiva bit će agencijska računala s originalnim radnim datotekama u koje će posjetitelji moći intervenirati te se na taj način i sami uključiti u proces stvaranja radova.

Među dvjestotinjak projekta koji će biti prezentirani sarajevskoj publici nalazi se i nevidljiva kuharica koju prije upotrebe treba ispeći, zatim knjiga koja svijetli u mraku, internet stranica za udomljavanje neželjenih božićnih poklona, te višestruko nagrađivane ambalaže, plakati i oglasi koje je agencija u proteklih 15 godina napravila za brandove poput TDR-a, Adris grupe, Kraša, Podravke ili pak za različite kulturne i humanitarne projekte poput Motovun Film Festivala ili Zagreb Film Festivala.

Bruketa&ŽinićOM osnovali su 1995. Davor Bruketa i Nikola Žinić, a danas je to zajednica od 60-tak kreativaca, komunikacijskih stručnjaka i studenata s raznih strana svijeta.