23. maja u Sarajevu
55

Izložba "Igralište mašte" umjetnice Hanne Dujmović bit će otvorena u Vijećnici

N. C.
U Vijećnici će se 23. maja svečano otvoriti izložba svjetski afirmisane sarajevske akademske umjetnice Hanne Dujmović.

Izložba je inicijativa gradonačelnice Benjamine Karić i grada Sarajeva te nosi naziv "Igralište mašte'' i predstavlja kolekciju 25 slika koje su rađene u proteklom periodu.

Naziv izložbe odražava dubinu i raznolikost umjetničke mašte koja je oblikovala svaki rad. U ovom izdanju, Dujmovićeva istražuje intimne aspekte svog djetinjstva, preplićući ih s vizijama suvremenosti.

Kroz ove slike, umjetnica nije samo oživjela svoje uspomene, već je i stvorila most prema budućnosti. Svaka slika postaje autentičan zapis vremena, pružajući intimne uvide u život umjetnice i njezino vlastito "Igralište mašte". Nadamo se da će ove slike biti inspiracija i za buduće generacije, podsjećajući ih na važnost sjećanja i sanjarenja u svijetu koji se neprestano mijenja.

Uronite u maštoviti svijet ove umjetnice i prisustvujte izložbi koja će biti praćena performansom, muzikom te koktelom za zvanice.

Obzirom da je broj mjesta ograničen, pozivnice za izložbu možete preuzeti u Sarajevu na lokacijama: Plusminus Studio ili Hannin atelje na adresi Kulovića 7.