Obnovljena infrastruktura
0

Goražde dio projekta "Vaše kino u vašem gradu", publiku očekuju najnovija filmska ostvarenja

E. A.
Foto: E. A./Klix.ba
Foto: E. A./Klix.ba
Goraždanski Centar za kulturu uz podršku Udruženja Mreža nezavisnih kino prikazivača dio je projekta "Vaše kino u vašem gradu" uz podršku Udruženja Mreža nezavisnih kino prikazivača zahvaljujući kojem će se realizovati redovne projekcije domaćih i regionalnih filmskih ostvarenja u 13 gradova FBiH.

Tako će i goraždanska publika imati priliku da uživa u najnovijim filmskim ostvarenjima.

"Smatram da je ovo jedan od najznačajnijih projekata jer smo okruženi gradovima koji posjeduju moderne bioskope, a mi nažalost nismo bili u situaciji da našim građanima priuštimo projekcije filmova na savremen način. Sada smo došli u tu fazu, obnovili smo kompletnu infrastrukturu bioskopa, imamo novi projektor i novi zvuk unutar kino sale", rekao je Jasmin Bešlija, direktor Centra za kulturu.

Pojasnio je kako će sada građani moći uživati u novim filmskim ostvarenjima.

"Sada možemo prikazati i najnovije filmske naslove, a prva projekcija očekuje nas 28. septembra, film "Smrt djevojčice sa žigicama". Očekujemo veliku posjećenost jer je riječ o filmu koji je prikazan na SFF-u za koji su utisci jako pozitivni. Već naredne sedmice očekuju nas nove projekcije", ističe Bešlija.

Projekat Fondacije za kinematografiju Sarajevo realizovan je uz podršku Vlade Federacije i Ministarstva kulture i sporta Federacije BiH u saradnji sa lokalnim zajednicama u Federaciji BiH.