Kultura
5

Damir Avdić i Marko Tomaš sutra pred sarajevskom publikom

Klix.ba
U kultnom sarajevskom prostoru nekadašnjeg CDA, u kojem danas djeluje teatar SARTR, sutra će biti održan koncert Damira Avdića. Koncert će obilježiti izvođenje autorskih kompozicija s albuma Human Reich, Mein Kapital, Život je raj i Mrtvi su mrtvi, a specijalni gost večeri bit će pjesnik Marko Tomaš koji će otvoriti koncert pjesmama iz nove zbirke "Bulevar narodne revolucije".

"U Sarajevu sam posljednji put čitao nekad u januaru prošle godine, dakle prije više od godinu dana. Izbor pjesama će ovisiti o atmosferi koju zateknem u samom prostoru. Nikad o tome ne odlučujem unaprijed. Prvo moram skužiti prostor i ljude", rekao je Tomaš za Klix.ba.

S Damirom Avdićem nastupa po drugi put. Prvi nastup bio je u Zadru i publika je bila oduševljena.

"Nije to loše ispalo. I sad se nekako dogodilo da su neki ljudi htjeli nešto slično vidjeti/doživjeti u Sarajevu pa ćemo to i napraviti" kazao je Tomaš.

Tomaš je kazao da publiku očekuje atmosfera "beznađa, jer ne zna šta bi drugo mogao stvoriti svojim pjesmama", a poručuje im "da misle vlastitom glavom".

Koncert će početi u 21 sat u subotu, a ulaznice su već u prodaji na portalu www.kupikartu.ba, te prodajnim mjestima: Sarajevski ratni teatar, Delikatesna radnja i Galerija Boris Smoje. Cijena ulaznice iznosi 15 KM.