San Sebastian Film festival
0

"Cirkus Columbia" naišao na odlične reakcije publike

Sarajevo-x.com
Danis Tanović
Danis Tanović
Film "Cirkus Columbia" reditelja Danisa Tanovića u ponedjeljak uveče prikazan je u okviru zvaničnog programa ovogodišnjeg Internacionalnog filmskog festivala u San Sebastianu.

Nakon svjetske premijere na 16. Sarajevo Film Festivalu, gdje je i osvojio Nagradu publike, "Cirkus Columbia" nastavio je svoj uspješan festivalski put u okviru kojeg je prikazan na festivalima u Veneciji (nagrada Film budućnosti) i Torontu.

Na svim festivalima gdje je do sada prikazan film"Cirkus Columbia" naišao je na simpatije publike. Venecijanska publika ispratila je ovacijama reditelja Tanovića, a reakcije publike na festivalu u Torontu, kako je tada kazao reditelj Tanović, podsjetile su ga na davnu projekciju filma "Ničija Zemlja". Tako ni projekcija u San Sebastianu nije bila izuzetak.

Prema riječima producenta Čedomira Kolara dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a reakcije publike bile su odlične.

"Cirkus Columbia" prikazan je u konkurenciji za Nagradu publike, u okviru zvanične selekcije San Sebastian festivala koji će trajati do 25. septembra kada će biti i zatvoren ceremonijom dodjele nagrada.

Nakon San Sebastiana film već nastavlja dalje. U narednom periodu "Cirkus Columbiu" imat će priliku vidjeti i publika festivala u Dohi, Abu Babiju, Bejrutu...

Uporedo s festivalskim životom "Cirkus Columbie", film će imati prilku vidjeti i domaća publika. Nakon specijalne premijere u Čapljini koja je organizovana u znak zahvale reditelja Tanovića gradu u kojem je film i sniman, gdje je projekcija pod otvorenim nebom okupila nekoliko hiljada Čapljinaca, film će u narednom periodu vidjeti i publika u Širokom Brijegu.

U širokobriješkom kinu Borak "Cirkus Columbia" bit će na repertoaru u periodu od 22. do 24. septembra, nakon čega se od 25. do 28. septembra film ponovo vraća u Čapljinu na repertoar kina Mogorjelo.