Osnovci i srednjoškolci
65

Bosanski kulturni centar poziva učenike da se prijave na audiciju za "Školu glume"

S.H.P.
Javna ustanova "Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo" poziva sve zainteresovane učenike osnovnih i srednjih škola da se prijave na audiciju "Škole glume" koja će se održati u subotu, 1. februara u prostorijama BKC-a.

Škola glume je kulturno – edukativni program pokrenut 2017. godine u cilju profesionalnog rada sa djecom koja imaju afinitet prema glumi i scenskom nastupu. Koncipiran je detaljno i stručno izrađenim nastavnim planom i programom kroz koji polaznike vodi tim Asja Pavlović i Mirza Mušija, glumci i voditelji klasa te Irena Orozović, koordinator projekta.

Nastavni plan i program ovog projekta kreiran je kroz pedagoške i umjetničke ciljeve kao što su razvoj socijalnih kompetencija, dinamike grupnog rada, partnerstva i empatije, oslobađanje od straha od javnog nastupa i treme, savladavanje osnova glume, scenskog nastupa i dramskih zakonitosti te poticanje stvaralačke mašte i kreativnosti.

Projekt Škola glume u svom, do sada, trogodišnjem djelovanju ispratio je već dvije generacije polaznika koje su svoj cjelokupni rad i stečeno znanje prezentovali veoma uspješnim teatarskim produkcijama: "Mali Princ" "Pinokio" i "Crvenkapa", završne predstave grupa polaznika osnovnih škola, u režiji voditelja Mirze Mušije te "Sumnjivi autobus" i "Oprosti nam Pirandello", završne predstave srednjoškolskih grupa u režiji voditeljice Asje Pavlović.

U 2020. godini tim Škole glume sa grupama polaznika treće generacije lagano ulazi u pripreme završnih predstava i sa radošću očekuje prijem četvrte generacije učenika.

Audicija zakazana za 1. februar 2020. godine održat će se u prostorijama Bosanskog kulturnog centra u terminima od 9 do 11 sati za učenike osnovnih škola i od 12 do 15 sati za učenike srednjih škola.

Na audiciju se možete prijaviti pozvim na broj: 061/ 347- 424.