Prijem uoči nastupa
0

Alija Behmen "s obrazom" dočekao "Dva čela"

Piše: A. Panjeta
(Foto: A.Panjeta/Sarajevo-x.com)
(Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen primio je mlade hrvatske muzičare Stjepana Hausera i Luku Šulića koji su kao duet "2Cellos" za vrlo kratko vrijeme stekli planetarnu slavu.

Duet "2Cellos" nastupit će u petak u Domu mladih na otvaranju programa "Heineken Music Stage", i kako su kazali, s obzirom da uglavnom nastupaju s drugim izvođačima, ovo će im biti prvi cjelovečernji koncert. Za ovu priliku će nastupiti pojačani bubnjarom Dušanom Kranjcem. U Sarajevo su došli sa svjetske turneje na kojoj nastupaju s Eltonom Johnom.

Sastanak je protekao u opuštenoj i srdačnoj atmosferi, Behmen je mladim muzičarima zahvalio na dolasku u Sarajevo izrazivši im u ime građana toplu dobrodošlicu. Na kraju sastanka, koji je uz kafu i sok potrajao duže od planiranog, poklonio im je zvekire-suvenir Sarajeva.

"Momci, ono što vi radite, način na koji svirate, to je jednostavno fenomenalno!", kazao im je Behmen na početku sastanka.

Behmen je mladim muzičarima govorio o Sarajevu, namjeri da se pokrene inicijativa da Dom mladih ponese ime Davorina Popovića, antifašističkim tekovinama, ratnom periodu, a teme razgovora bile su raznolike - od muzike, preko Lady Gage, Elthona Johna, pa do hapšenja najtraženijih haških bjegunaca Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Koncert dueta "2Cellos" počinje nešto iza ponoći, a do tada pogledajte njihovu obradu pjesme "Welcome to the Jungle".