U povodu ukidanja viza
0

90 opernih umjetnika iz BiH i Albanije u Sarajevu i Tirani

FENA
Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com
(Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com)
Povodom liberalizacije viznog režima za BiH i Albaniju Opera Narodnog pozorišta Sarajevo, Sarajevska filharmonija i Hor Opere Narodnog pozorišta zajedno s kolegama iz Tirane upriličit će svečani koncert u Sarajevu i Tirani.

Tim povodom upriličena je pres-konferencija u Narodnom pozorištu na kojoj su o koncertu govorili direktor Narodnog pozorišta Gradimir Gojer, direktorica Opere Amila Bakšić, direktorica Sarajevske filharmonije Samra Gulamović.

Amila Bakšić je istakla da će ovaj značajan događaj biti obilježen izvedbom bisera operne literature.

U izvedbama će sudjelovati: Adema Pljevljak-Krehić, Aida Čorbadžić, Denis Isaković, Bernarda Fink-Inzko i solisti iz Tirane.

Na sceni će biti oko 90 učesnika iz BiH i Albanije.

Sarajevski koncert bit će održan u Zetri 3. februara, a koncert u Tirani planiran je za 6. februar.

Ulaz na koncert je besplatan. Ali će se za studente i učenike putem fakulteta i škola dijeliti karte koje će biti numerisane. To je ujedno i svojevrsna nagradna igra jer postoji mogućnost da učenici (studenti/njih četiri) čiji brojevi budu izvučeni dobiju nagradno putovanje u zemlje Evropske unije.

Pres-konferenciji su se pridružili i dugogodišnji izvještač iz Brisela novinar Zekerijah Smajić, koji je pozdravio ovu inicijativu, te predstavnik Zetre Džemal Bisić.