Novi Zuckerbergov dom
0

Ko bi rekao da ovdje živi multimilijarder?

Sarajevo-x.com
Iako je njegovo bogatstvo procijenjeno na sedam milijardi dolara, Mark Zuckerberg se i dalje ponaša kao skroman mladić. O tome svjedoči i nova kuća koju je iznajmio nedaleko od sjedišta svoje kompanije u Paolo Altu, predgrađu San Francisca.

Osnivač Facebooka preselio se u novu kuću, koja se nalazi nekoliko stotina metara od njegovog starog doma. Zanimljivo je da ni ovu kuću Zuckerberg nije kupio, već je iznajmljuje. Od kuće sa četiri spavaće sobe u kojoj je prethodno živio novi je dom veći tek za jednu spavaću sobu.

Njegova je skromnost i nerastrošnost u potpunoj suprotnosti sa ponašanjem njegovim kolega milijardera. Tako je, naprimjer, Larry Page iz kompanije Google nedavno kupio jahtu sa heliodromom i sa mjestom za 14 članova posade vrijednu 45 miliona dolara.

Nova kuća je od sjedišta kompanije Facebook odaljena tek sedam blokova, pa će radoholičar Zuckerberg moći provoditi još više vremena na poslu. Navodno, osnivač najpopularnije online društvene mreže na svijetu na poslu provodi i po 16 sati.

Cjelokupno imanje se prostire na 350 kvadratnih metara, ima pet spavaćih soba, četiri kupatila, prilazni put, košarkaški teren i nekoliko sigurnosnih kamera, piše "Daily Mail".

Ispred kuće je parkirana crna Acura TSX, a iza se nalazi također njegova siva Honda Fit, koji upotpunjuje solidan, ali skroman vozni park.