Bave se modelingom
41

Kćerki Luisa Figa sjećamo se kao djevojčica, danas su uspješne i očaravaju ljepotom

N. C.
(Foto: Instagram)
(Foto: Instagram)
Legendarni portugalski nogometaš Luis Figo iza sebe ima uspješnju karijeru, ali jednako važan uspijeh je i njegova skladna porodica. Otac je tri kćeri, koje svojom ljepotom osvajaju svijet.

Figo je dugi niz godina u braku s Helenom Svedin, bivšim švedskim modelom. Par ima tri kćerke Danielu (1999), Martinu (2002) i Stellu (2004).

Njih tri su od majke naslijedili ljepotu i istančan ukus za modu, čak su zajedno pojavile u reklamnoj kampanji jedne poznate zlatarske firme, a iako su veoma aktivni korisnici društvenih mreža, trenutno privatni život skrivaju od javnosti.

Iako su im roditelji poznati njihove kćerke su oduvijek živjele jedan normalan život van slave svojih roditelja. Oni su kćerkama usadili zdrav način života i važne vrijednosti kao što su jedinstvo porodice i poštovanje drugih.

Figova najstarija kćerka Daniela nedavno se našla na naslovnoj strani modnog časopisa Hola, a strast za modom naslijedila je od majke. Istovremeno kao povremeni model studira medicinu u Pamploni, a prethodno je završila biomedicinu u Velikoj Britaniji. Prelijepa brineta smeđih očiju odavno je očarala modni svijet, a upravo je otac najponosniji na njezin uspjeh.

Daniela je u vezi s Beltranom Lozanom, daljim rođakom kralja Felipea VI. Beltran je model i glumac iz Madrida, a njegova baka po majci je u rodu s kraljem Felipeaom. Daniela i Beltran svoju su romantičnu vezu potvrdili na društvenim mrežama slikama sa skijanja.

Srednja kćerka poznatog para studirala je na ekskluzivnom privatnom koledžu Runnymede u La Moraleji, vrlo blizu kuće u kojoj živi porodica Figo. Koledž je jedan od najprestižnijih u zemlji i košta oko 10.000 eura godišnje. U ovom privatnom koledžu upoznala je i sadašnjeg dečka Luisa Osorija, najmlađeg sina vojvode od Alburquerquea Joannesa Osorija i manekenke Blanke Suelves. Martina i Luis u ljubavi su više od dvije godine.

I 20-godišnja Martina fokusirana je na modu, a kao model radi za prestižnu agenciju Traffic Models te je ostvarila nekoliko kampanja i reportaža u časopisima. Martina je u svijet mode uplovila s majčinim prezimenom, kako joj niko ne bi davao poslove zbog slavnog nogometaša.

Ona govori šest jezika, a pored mode, njena velika strast su putovanja. Svira klavir, bavi se sportom, a jedan od hobija joj je i jahanje konja.

Najmlađa kćerka u porodici Figo je 17-godišnja Stella. Ona se kao njena majka i sestre bavi modelingom. Iako je vrlo mlada već je odradila nekoliko modnih kampanja, a njeno vrijeme tek dolazi.