magazin
576

"Juli '95": Mladi sarajevski kantautor Edin Talović posvetio pjesmu Srebrenici

Klix.ba
Edin Talović za sebe kaže kako je najmlađi kantautor u našoj zemlji i regiji, a njegova najnovija kompozicija nosi naziv "Juli '95" i posvećena je žrtvama genocida u Srebrenici. Kompoziciju je izveo 7. jula 2015. u Nezuku na maršu mira koji je krenuo za Potočare.

Edin Talović je rođen 1996. godine u Sarajevu, gdje je završio nižu muzičku i baletsku školu Novo Sarajevo, kao i Tursko-bosanski koledž. Od 2015. godine, Talović je stipendista International BURCH University Sarajevo, a u slobodno vrijeme voli da se bavi sportom.

Pjesme i muziku je počeo pisati sa svega devet godina, a imao je priliku sudjelovati na brojnim takmičenjima u pjevanju i sviranju širom zemlje i svijeta gdje je osvajao brojne nagrade, kao i mnogim humanitarnim koncertima širom BiH. Piše na bosanskom, engleskom i turskom jeziku, a svira gitaru, bubnjeve i klavir.

Edin Talović je dobitnik nagrade "Sarajevska pahuljica" 2014. godine, priznanja koje se dodjeljuje mladim i talentovanim ljudima koji na najbolji način promovišu svoj grad i zemlju.