magazin
594

Jadranka Stojaković: Ljubav pomaže više od bilo kakve terapije

Piše: A. Pobrić
Jadranka Stojaković
Jadranka Stojaković
Sa svih krajeva svijeta ovih dana stiže podrška legendi jugoslavenske muzičke scene Jadranki Stojaković koja se u Domu za starije osobe "Ivan Pavao" u Banjoj Luci bori s bolešću motornog neurona.

Nakon što se krajem prošle godine u prodaji našla Jadrankina autobiografija, nastala zahvaljujući njenoj prijateljici novinarki Milki Čeremidžić, poštovaoci lika i djela poznate umjetnice kupovinom knjige "Boje zvuka" pomažu joj da finansira liječenje.

"Svaka dobit i pomoć je dobrodošla i svima koji pomažu neizmjerno sam zahvalna", poručila je Jadranka.

Njena knjiga je dospjela od Australije do Kanade, a brojni fanovi na Facebook stranici koju održava njena prijateljica objavili su fotografije s knjigom u rukama i dodatno je obradovali. Akciji su se pridružili i Kornelije Kovač, Haris Džinović, Branko Đurić Đuro, Maja Tatić i drugi.

"Ljubav se osjetno širi", napisala nam je ova hrabra žena iz kreveta u domu u kojem se bori s teškom bolešću, ali istovremeno zrači energijom i plemenitošću.

Pratila je i prošlosedmično okupljanje brojnih poznatih osoba na humanitarnom događaju za Banku koštane srži, gdje je dio manifestacije bio posvećen i njoj. Posebno ju je dirnuo nastup 11-godišnjeg Marka Bošnjaka koji je izveo njenu pjesmu "Što te nema", od čega su zadrhtali svi koji su ga čuli.

"Žao mi je što nisam bila u stanju da se pridružim humanitarnoj akciji, ni da izgrlim i izljubim genijalca Marka i mnoge prijatelje", poručila je Jadranka u izjavi za Klix.ba.

Neizmjerna ljubav i podrška koju svakodnevno dobija donose joj ogromnu pokretačku energiju. Prva edicija knjige rasprodana je u rekordnom roku, a od 8. februara u većim Konzumovim prodavnicama širom BiH raspoređeno je još 1.000 primjeraka ove knjige koja će u subotu, 13. februara, od 12 do 14 sati imati promociju u banjalučkom porodičnom centru Konzum, a uskoro će biti poznat i datum promocije u Sarajevu

Nastavlja se širenje ljubavi koja Jadranki pomaže više nego bilo kakve terapije.