magazin
5

Glumica Neda Arnerić teško povrijeđena

Klix.ba
Glumica je pala na limeni krov lokala u prizemlju pri čemu je zadobila teške tjelesne povrede, javili su beogradski mediji.

Glumica Neda Arnerić teško je povrijeđena prilikom pada s terase svog stana, koji se nalazi na trećem katu u beogradskoj Dubljanskoj ulici.

Arnerić je pala na limeni krov lokala u prizemlju pri čemu je zadobila teške tjelesne povrede, javili su beogradski mediji.

Hitno je prevezena u Urgentni centar gdje joj ukazuju liječničku pomoć.

Glumica je, prema pisanju medija, dobila prijelom petog vratnog pršljena, prvog lumbalnog i dvanaestog grudnog pršljena.

Neda Arnerić (63) je jedna od najpoznatijih srpskih glumica. Od rane mladosti je pokazivala interes za scensku umjetnost, pa je tako već s 13 godina snimila svoj prvi film i postala prva dječja filmska zvijezda u bivšoj Jugoslaviji. Dvije godine kasnije, kao 15-godišnja djevojčica upisala je Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu.

U karijeri je snimila više od 110 filmova i odigrala 40-ak uloga u pozorištu.

Dobitnica je brojnih filmskih nagrada, među njima i "Zlatne arene" u Puli.

Za ostvarenja na filmu prije sedam godina dobila je "Plaketu Jugoslovenske kinoteke", a godinu kasnije i Nagradu "Pavle Vuisić", koja se dodjeljuje glumcima za životno djelo.