Loša zarada novih filmova
0

VIDEO / Zeleni div ponovo na vrhu box officea

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Uprkos brojnim novim filmovima na prvom mjestu sjevernoameričkog box officea i treći vikend zaredom je animirani film "Shrek Forever After" sa zarađenih 25,3 miliona dolara.

Četvrti i završni nastavak najgledanijeg animiranog serijala svih vremena osvojio je srca brojne djece, ali i roditelja tako da već tri sedmice "sjedi" na tronu sjevernoameričkog box officea.

Naime, zeleni div koji naivno sklapa pakt sa slatkorječivim Rampelstiltskinom, a zatim pokušava poništi ono što je učinio u nadi da će spasiti prijatelje, vratiti svoj svijet i svoju pravu ljubav tokom tri sedmice u kinima diljem svijeta zaradio je preko 183 miliona dolara.

Inače, animirani film "Shrek Forever After" možete pogledati i u Cinema Cityju u Sarajevu.

Od novijih filmova najviše se istakla urnebesna komedija "Get Him to the Greek" u kojoj glavne uloge tumače Jonah Hill i Russel Brand. Film je prvog vikenda prikazivanja u američkim kinima zaradio 17,4 miliona dolara.

Na trećem mjestu je akciona komedija "Killers" u kojoj Katherine Heigl glumi ženu koja se udaje za čovjeka svog života (Ashtona Kutchera) no ubrzo saznaje da je on plaćeni ubica. Film je zaradio 16,1 milion dolara.

Deset najgledanijih filmova ovog vikenda:

  1. "Shrek Forever After", 25,3 miliona dolara
  2. "Get Him to the Greek", 17, 4 miliona dolara
  3. "Killers" 16,1 milion dolara.
  4. "Prince of Persia: The Sands of Time", 13,9 miliona dolara
  5. "Sex and the City 2",12,7 miliona dolara
  6. "Marmaduke", 11,3 miliona dolara
  7. "Iron Man 2", 7,8 miliona dolara
  1. "Splice", 7,5 miliona dolara
  2. "Robin Hood", 5,1 miliona dolara
  3. "Letters to Juliet", 3 milion dolara