Od 14. marta
7

"Vrati mi ime" i "Let" u bh. kinima

Klix.ba
Od 14. marta na repertoar bh. kina Ekran d.o.o., kao ekskluzivni zastupnik naslova iz kinodistribucije holivudskih studija Universal i Paramount, donosi čak dva nova filmska naslova, trenutno najgledaniju komediju "Vrati mi ime" (Identity Thief) i hit triler "Let" (Flight).

"Vrati mi ime" je novi rediteljski projekt Setha Gordona, kreatora prošlogodišnjeg hita "Kako se riješiti šefa", gdje se u naslovnim ulogama pojavljuje trenutno izuzetno popularni holivudski komičarski par koji čine Jason Bateman i beskrajno simpatična Melissa McCarthy, prošle godine proslavljena u kultnoj komediji "Djeveruše". U izuzetno zabavnom filmu, čije je prikazivanje na američkim kinoblagajnama prije mjesec dana počelo sa fantastičnih 35 miliona dolara zarade, koliko je iznosio i njegov kompletan budžet produkcije, te je do sada inkasirao više od 115 miliona dolara u sporednim ulogama, gledamo veterana komedije Jona Favreaua, još jednog junaka hita "Nevolje u raju" i prelijepu Amandu Peet, zvijezdu avanturističke komedije "Guliverova putovanja".

Neograničeni fond je omogućio Dijani da uživa u predgrađu Majamija, gdje će kraljica rasprodaja kupovati sve što joj zapadne za oko. Ali postoji jedan mali problem: kartica koju koristi pripada biznismenu koji živi na suprotnoj strani SAD-a. S obzirom na činjenicu da ima samo sedam dana da uhvati prevaranticu prije nego što mu se svijet sruši, pravi Sandy Patersson uputit će se na jug da se suprotstavi ženi koja posjeduje ulaznicu za čitav njegov život. I dok bude pokušavao da je podmiti, namami i uvjeri da pređe 3000 km do Denvera, laka meta shvatit će koliko je teško vratiti svoje ime...

"Let" je novo ostvarenje oskarovaca reditelja Roberta Zemekisa i afroameričkog veterana Denzela Washigtona. Pored uvijek perfektnog Washingtona, u filmu koji je klasični primjer vrhunskog trilera u sporednim ulogama gledamo još jednog afroameričkog velikana i junaka blockbuster serijala "Iron man" Dona Cheadlea, veterana Johna Goodmana te još jednu dobitnicu Oscara Melissu Leo.

U ovom akcijom nabijenom misterioznom trileru, Denzel Washington igra Whipa Whitakera, vrhunskog pilota koji će na čudesan način uspjeti prinudno prizemljiti avion, izbjeći katastrofu i spasiti skoro sve putnike. Whip će biti proglašen za heroja, ali kako se radnja bude odvijala, sve više pitanja će se postavljati o tome šta se tačno desilo u tom avionu i ko je kriv za nesreću?

Prikazivanje filmova "Vrati mi ime" i "Let" počinje istovremeno 14. marta u multiplexima Cinema City Sarajevo, Palas Banja Luka i Ekran Zenica, a već 28. marta Ekran d.o.o. izuzetno bogatu sezonu kinodistribucije u bh. kinima nastavlja akcionim blockbusterom "G. I. Joe: Odmazda", u kojem ovaj put glumačku ekipu predvode veterani žanra Dwayne The Rock Johnson i Bruce Willis.