"Pad"
16

Uskoro premijera serije rađene po motivima knjige Žarka Lauševića, glavnu ulogu ima Milan Marić

I. S.
Foto: ATA Images/Antonio Ahel
Foto: ATA Images/Antonio Ahel
Premijera serije "Pad" reditelja Bojana Vuletića, koja je rađena po motivima knjige "Godina prođe, dan nikad" Žara Lauševića, bit će premijerno emitovana u subotu, 21. januara u 21 sat na kanalu Superstar TV.

Ima osam epizoda, a glavnu ulogu tumači Milan Marić. Boban Jevtić, kreativni direktor kompanije Firefly Productions, kazao je da je snimanje počelo prije dvije godine.

"Prvu verziju je napisao Petar Mihajlović, a zatim je Bojan Vuletić dao svoju verziju. Mislim da je sada pronađena prava forma, koja je istovremeno i zahtjevnija za gledaoca, ali i razumljiva. Udaljili smo se od knjige i uzeli puno umjetničkih sloboda, ali smo ostali vjerni motivima o kojim ova knjiga govori", kazao je.

Milan Marić govorio je fenomenu pada i dilemama koje se u tom periodu javljaju.

"Svi vas pripremaju za uspon, a niko vam ne priča o padu i kako taj pad izgleda. Očigledno je to ispirativna tema... Ko smo mi poslije tog pada? Ko smo mi dok padamo? To su sve neke nepoznanice kojima smo mi pokušali da se bavimo... Ulaz u ovaj proces značio je pitanje na koje niko od nas ne voli da odgovara, ne voli da se bavi pa ni ja, jer ne znamo šta znači pad i gdje ćemo da padnemo", ispričao je.

U seriji također glume Boris Isaković, Mima Karadžić, Milica Janevski, Anđela Jovanović, Ljubomir Bandović, Dragan Marinković Maca, Izudin Bajrović, Svetozar Cvetković, Kemal Rizvanović i drugi.