Film/TV
0

Uskoro film o Metallici

Klix.ba
MTV izvještava da režiseri Joe Berlinger i Bruce Sinofsky već godinu dana rade na dokumentarnom filmu o popularnoj američkoj grupi Metallica.

Film 'Metallica: Some Kind of Monster’ prati život trojice članova grupe: Jamesa Hetfielda, bubnjara Larsa Ulricha i gitariste Kirka Hammetta od početka do kraja snimanja njihovog dugoočekivanog posljednjeg albuma "St.Anger".

James Hetfield
Berlinger i Sinofsky su snimili oko 1200 sati video materijala o članovima grupe u posljednje dvije godine: njihov rad u studiju, razgovori, kreativni i poslovni sastanci...

Među snimljenim materijalom nalazi se i odlazak basiste Jasona Newsteda u januaru 2001., Hetfieldovih 11 mjeseci liječenja od alkoholizma i skori prekid prijateljstva između Hetfielda i Ulricha.

Lars Ulrich
"Ovo nije film o Metallici, već film o odnosima među ljudima." - izjavio je Lars Ulrich. Lars vjeruje da je prisustvo kamera bilo jedno od ključnih stvari u očuvanju postojanja benda. "Nismo mogli lagati. Ako bismo slagali, kamera bi to snimila. One su bile kao serum istine."
Robert Trujillo
Film bi u američka kina trebao stići sljedeće godine.